Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

עוגת שיש שוקולד תפוז

מאת נטע ליבנה
עוגת שיש שוקולד תפוז

המתכון הזה תקועה לי בארכיון כבר כמה שבועות, ממש מאז הדייט שלי עם אריאל. זוכרים את עוגת התותים הבחושה? אז בדיוק באותו היום גם הכנתי גם עוגת השיש סופר רכה, עם טעמים עשירים של שוקולד ותפוז. רק מה, שמפה לשם החיים קרו, וליאו התחיל ללכת לגן ואז הביא הביתה את כל מחלות הגן ואני נשארתי עם טעם מתוק של עוגה, וחוסר זמן לפרסם אותה.

אז שבוע שעבר היתה לי יומולדת, ואם אתם עוקבים אחרי באינסטוש או בפייס בטח כבר ידעתם את זה. היומולדת התחיל בביקור בוקר אצל רופא הילדים, והמשיך ביום "כיף" בבית עם תינוק מסכנצ'יק שלא הפסיק להשתעל ולהתלונן, ומעט מאוד זמן לחגיגות.

אבל כמו שאורנה דץ שרה, "אין אין אין חגיגה, בלי בלי בלי עוגה", אז הכנתי את העוגה הכי מהירה שעלתה לי בראש, עוגת שיש שוקולד תפוז שהיא גם חגיגית, גם טעימה, והכי חשוב קלה ופשוטה להכנה.

עוגת שיש שוקולד תפוז

רגע לפני שאתם רצים להכין אותה רק משהו קטן, מניסיון העוגה הזו יוצאת הכי טעימה כשמשתמשים באבקת קקאו איכותית, כלומר לא כזו מהסופר. לא שיש לי משהו נגד האבקות התעשיותיות, רק שהטעם שלהן דל ותפל לעומת הדבר האמיתי. ומבחינת מחיר אין באמת הבדל, אז פנקו אתכם ואת העוגה בקקאו איכותי.

ואם הכנתם את העוגה, אל תשכחו לשלוח לי תמונה או לתייג אותי באינסטוש שלכם 3>

עוגת שיש שוקולד תפוז

עוגת שיש שוקולד תפוז

מצרכים

  • 3/4 כוס קמח כוסמין
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס חמאה (85 גרם) בטמפרטורת החדר
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 ו-1/4 כפית מחית וניל או 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • גרידה מחצי תפוז
  • 4 כפות קקאו
  • 1/3 כוס מים

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את שני סוגי הקמחים, המלח ואבקת האפייה.

  2. מניחים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הוניל והביצים מנמיכים את המהירות וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות.

  3. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תערובת הקמח, גרידת התפוז ומיץ התפוזים. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.

  4. בקערה בינונית מערבבים את הקקאו והמים הרותחים עד לקבלת משחה סמיכה.

  5. מעבירים 1/3 מהבלילה לקערה עם משחת הקקאו ומערבבים.

  6. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק ארוכה ומניחים בתוכה נייר אפייה.

  7. שופכים את הבלילה הבהירה בתחתית התבנית ומעליה יוצקים את שכבת השוקולד.

  8. משישים את העוגה בעזרת קיסם שנועצים בבלילה ומסובבים לאורך ורוחב התבנית מספר פעמים.

  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-45 דקות או עד שקיסם שנועצים במרכז העוגת יוצא לח עם מעט פירורים. 

עוגת שיש שוקולד תפוז

בטח יעניין אתכם גם

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.